Cinema a classe: Match Point

Direcció i guió: Woody Allen. Repartiment: Jonathan Rhys Meyers (Chris Wilton), Matthew Goode (Tom Hewett), Emily Mortimer (Chloe Hewett Wilton), Scarlett Johansson (Nola Rice), Brian Cox (Alec Hewett), Penelope Wilton (Eleanor Hewett), James Nesbitt (Detective Banner), Alexander Armstrong (Sr. Townsend), John Fortune (John), Ewen Bremner (Inspector Dowd). Producció: Letty Aronson, Gareth Wiley i Lucy Darwin. Fotografia: Remi Adefarasin. Països: Regne Unit. Any: 2005 Duració: 123 min Gènere: Drama

La pel.lícula narra la història de l 'ascens en societat d' un jove i de les conseqüències de la seua ambició . El protagonista es debat entre dues dones i com que no troba una eixida tria per una solució desesperada. La pel.lícula compta amb un repartiment anglés pràcticament en la seua totalitat i està ambientada en la societat de les classes altes angleses. Scarlett Johansson interpreta a una dona norteamericana que s' interposa entre Chris (Jonathan Rhys Meyers) i la seua dona Chloe (Emily Mortimer). Tom (Matthew Goode) és el ric germà de Chloe i l'involuntario iniciador dels tràgics successos.

El títol, Match Point, fa referència al punt de partit del tennis, aquell punt que decideix la disputa. Segons Allen, la pilota pot tocar la xarxa i posteriorment caure a un o altre costat de camp, canviant així la sort del partit. D'això tracta la pel·lícula, traslladat a les relacions humanes.

Woody Allen dixit:

"Odie la realitat, però és en l' únic lloc on es pot menjar un bon filet".