American History X

Ací em teniu, el dia dels enamorats....
Quan vam parlar de Hair, em demanàreu veure aquesta pel.lícula. Jo, en principi, no sabia de què anava. Ara ens pot servir per parlar d'algunes qüestions al voltant del nazisme, la violència, el racisme... També, evidentment, ens donarà peu a parlar del llenguatge cinematogràfic i dels seus recursos.

En aquesta pàgina (pica ací) trobaràs més informació de la pel.lícula

FITXA TÈCNICA
Títol original: American History X
Direcció: Tony Kaye
Guió: David McKenna
Música: Anne Dudley
Fotografia: Tony Kaye
Interpretació: Edward Norton (Derek Vinyard), Edward Furlong (Danny Vinyard), Faruza Balk (Stacy), Avery Brooks (Bob Sweeney), Stacey Keach (Cameron), Elliot Gould (Murray), Lamont (Guy Torry)
Durada: 120 minuts
Producció: EUA, 1998

Sinopsi
Derek Vinyard és un jove convicte que acaba de complir una condemna de tres anys per l'assassinat de dos joves de raça negra. Tres anys enrere, Derek era el respectat i admirat líder del moviment nazi local. Durant aquests tres anys, tothom l'ha estat esperant amb impaciència però el seu germà petit, Danny, que l'idealitza amb passió, a ell i la causa nazi, ha estat el més afectat per la seva absència i espera amb delit la tornada. Un cop al carrer, però, Derek intenta fer-li veure que el nazisme, l'odi i la violència racial són actituds equivocades. La presó ha canviat Derek, ara Derek ha de canviar els qui estima i s'han perdut en l'odi.

Per cert, si trobeu el tràiler en castellà afegiu-lo.