Manifest Dia de la Pau IES Federica

Ahir, amb l'excusa del dia 30 de gener, dia Mundial per la Pau, vam començar a veure la pel.lícula Hair. Aquest musical és l'adaptació d'una obra de Broadway, sobre un jove que s'allista a l'exèrcit, coneix uns hippies i s'integra amb ells, lluitant contra el sistema. El seu director és Milos Forman i fou estrenada el 1979.
(per seguir llegint)


Manifest Dia de la Pau de 2009
IES FEDERICA MONTSENY

El 30 de gener de 1948, mentres es dirigia al seu habitual rés de la vesprada, va ser assassinat "Mahatma" Gandhi. Per la importància de Gandhi en el camí cap a un altre món possible eixa data fou triada per les Nacions Unides com a dia mundial per a commemorar el Dia de la PAU.
Celebrar el Dia de la Pau suposa veure no sols els conflictes que es donen al nostre voltant sinó també en el món sencer. Suposa veure les causes i reflexionar de quina manera cadascun de nosaltres pot actuar i fer alguna cosa perquè es resolguen eixos conflictes.
La pau en temps de guerra, és la realitat que aquesta setmana, del 26 al 30 de gener estem treballant. No podem donar l'esquena a la situació humanitària d'emergència que s'està vivint en la Franja de Gaza, i que setmana rere setmana entra en les nostres cases a través de la informació rebuda en notícies en TV, periòdics, ràdios…
En les guerres es violen tots i cada un dels drets humans, començant pel primer i principal dret que és el de la vida. En este temps que vivim no podem estar aliens a guerres que els toca viure a persones, que igual que nosaltres, tenen dret a la vida, dret a vivenda, a expressar lliurement les seues opinions i sentiments, a la seua seguretat,... I amb la guerra es veuen privats de tots estos drets. Totes i tots podem veure'ns immersos en una guerra, tots i totes som còmplices, amb el nostre silenci, de què es provoquen o no arriben a la seua fi les actuals.
És per açò que creiem necessari que des de l'educació s'informe, consciencie i eduque a xiquetes, xiquets i joves en el rebuig de la guerra com a forma de resoldre qualsevol tipus de conflicte social, nacional o internacional.
Moltes coses menudes, en molts llocs menuts, fetes per molta gent menuda, poden transformar el món”.